Cuketa s slaninkou a sýremIngredience 1 středně velká cuketa, 200g anglické slaniny, 200g tvrdého sýra (eidam, gouda), 200g rajčat, 220 ml smetany, 2 stroužky česneku, špetka soli |
Cuketová nádivkaIngredience 400g cukety, 1 hrnek strouhanky, 1 cibule, 100g eidamu, 3 vejce, 4 lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, 150g uzeného boku, 2 stroužky česneku, 1 svazek petrželky, špetka soli a pepře, tuk a strouhanka na vymazání a vysypání |
Cuketové hranolky v těstíčkuIngredience 400g cuket, 80g hladké mouky, olej na smažení, sůl |
Čalamádu si vyrobte po domácku...je pak mnohem lepší:-) Recept je na 5 kg zeleniny a na 11 sklenic. |
Česnekové omáčky na různé způsobyTři výborné recepty s česnekovou omáčkou:Česneková omáčka k masu nebo jako dresing. Česneková omáčka s párkem. Těstovinové vrtulky s česnekovou omáčkou |
Čokoládové košíčky od tetyIngredience Těsto: 7 dkg 100% ztuženého tuku, 25 dkg moučkového cukru, 10 dkg kokosu (ořechy), rum Poleva: 18 dkg ztuženého tuku, 10 dkg moučkového cukru, 7 dkg kakaa |
MarokánkyIngredience 250ml mléka, 4 lžíce hladké mouky, 5 lžic cukru, 5 dkg másla, 200 - 400g sušeného kandovaného ovoce |
Čokoládový dort bez moukyIngredience 250g jemné hořké čokolády, 125g másla nakrájeného na kostičky, 6 velkých vajec- bílky a žloutky zvlášť, 125 cukru, 250g mletých mandlí Poleva 250g jemné čokolády na vaření, 250g smetany |
Dokonalý steakIngredience 1 lžíce olivového oleje, 4 steaky z kýty, svíčkové nebo roštěné, sůl a pepř |
Domácí majonézaIngredience 2 menší žloutky, ½ lžičky dijonské hořčice nebo špetka hořčice v prášku, sůl, 300ml olivového oleje, 2 lžíce světlého vinného octa nebo ½ lžíce citronové šťávy |
Domácí kandované ovoceIngredience 500g kompotu např .meruňkového, broskvového nebo ananasového, 500g krupicového cukru, případně polovina krupice a polovina sirupu z glukózy na ledovou polevu |
Flambované třešně s griotkouIngredience 430 ml vanilkové zmrzliny, 30g másla, 15 cm dlouhý pruh citronové kůry odkrojené např. škrabkou na brambory, 3 lžíce citronové šťávy, 50g cukru krupice, 500g zralých velkých šťavnatých třešní, umytých a vypeckovaných, 4 lžíce griotky |
FlorentinkyIngredience 60g másla, 60g cukru, 1 lžíce žlutého sirupu, 30g hladké mouky, 60g mandlových lupínků, 60g nahrubo nasekaných kandovaných třešní, 30g najemno nasekané kandované andělíky, 60g nasekané kandované kůry z citrusu,180g čokolády na vaření |
Fondue - tohle prostě musíte vyzkoušet!Máte v plánu pozvat na večeři hosty a říkáte si: ‚Co bychom jim měli podat jako dezert?‘ Možná vás toto běžné dilema přiměje, abyste se ve snaze najít ten pravý zákusek pro vaši společnost začali probírat všemi vašimi recepty a kuchařskými knihami. |
Oslaďte si život - vyzkoušejte skvělé griliášové kouleIngredience: 150 g krystalového cukru, 70 g vlašských ořechů, 160 g dětských piškotů, 50 g moučkového cukru, 3 lžíce másla, 2 lžíce rumu |
Máte doma jablka? Vyzkoušejte originální recept – pečená jablkaIngredience: 4 větší nakyslá jablka, šťáva z 1 citrónu, vlašské ořechy, kandovaná pomerančová kůra, višňový džem (může být i jiný ale višňový je nejlepší), piškotové drobečky, máslo, 150 ml bílého vína |
Ovocná žemlovka zastudenaIngredience 200g omytého a okapaného červeného rybízu, 500g omytého a okapaného černého rybízu, 350-450g cukru, najemno nastrouhaná kůra a šťáva z 1 velkého pomeranče, 200g malin, (může být i 200g ostružin), 450g borůvek, 200g půlených jahod, 14-16 tenkých plátků oschlé veky nebo pečiva bez kůry Přílohy: 400ml smetany ke šlehání, 1 rovná lžíce růžové vody, 1-2 lžíce vody z pomerančových květů |
Grilovaný banánTakový banán, jehož dužina je na grilu skutečně vynikají se bude skvěle hodit po hlavním chodu. |
Ovocné špízyTy vypadají rovněž velmi dobře a navíc jejich příprava je velmi snadná. |
Ovesné karbanátkyIngredience 250g ovesné vločky, 100g mražené zeleniny, 1 vejce, česnek, sójová omáčka, sůl, pepř, 1 lžička grilovací koření |